Digitale voordelen en lage kosten voor hoge productie zijn nu mogelijk!

De perfecte combinatie is nu verkrijgbaar voor een betaalbare prijs met optimaal resultaat. Alle voordelen van direct digitaal printen op kleding met de lage kosten en productiviteit van zeefdruk.

Bekijk direct de korte video presentatie:
Korte Versie 2min

Revolutionare voordelen met de combinatie van 2 print technieken:

Vanaf €0,09/print op donker

Foto realistische prints

Geen voorbehandeling

60 Donkere t-shirts/uur

De voornaamste toepassing van deze combinatie is om de witte achtergrond door middel van zeefdruk op het product te plaatsen, waarna u met de Texjet PLUS printer de CMYK kleuren eroverheen print. Hierdoor verlagen de kosten per print en neemt de productiesnelheid toe tot wel 60 donkere t-shirts per uur (met 1 printer). U kunt de productiviteit nog meer vergroten door een printer toe te voegen.

Daarnaast kunt u de zeefdruk gebruiken om licht gekleurde kledingstukken van speciale effecten te voorzien welke niet geprint kunnen worden zoals glitter, goud etc. Dit in combinatie met de CMYK digitale print.

Mechanisch

De Texjet PLUS Advanced dtg printer is uitgerust met het “easy table serie” systeem dat bestaat uit de basis en de uitwisselbare platen. Deze zijn ontworpen om samen te werken. De platen zijn makkelijk te verwijderen of te plaatsen met een hendel die er voor zorgt dat de platen goed op hun plaats blijven.

Bekijk de “Easy Table Series” video presentatie

Een tweede basis is gemonteerd op de zeefdrukmachine met behulp van een adapter. Op deze manier kunnen de platen worden los geklikt van de digitale printer en geplaatst worden in de zeefdrukmachine of vice versa.

De eenvoudigste configuratie bestaat uit 1 Texjet PLUS Advanced printer, 1 kleuren handmatige zeefdrukmachine, 1 extra basis en 1 extra plaat. Meer platen en printers kunnen toegevoegd worden om de capaciteit te vergroten of meer effecten toe te voegen.

De platen zijn gemaakt van speciaal honingraad aluminium. Een robuust materiaal wat ook gebruikt wordt voor zeefdruk. Hierdoor krijgt u de garantie voor topkwaliteit en hittebestendigheid welke nodig is tussen prints.

Software

Elke software met scheidingsmogelijkheid (bijv Photoshop) kan gebruikt worden om een witte onderbasis te creëren voor zeefdruk. De Texjet RIP v7 (inbegrepen bij de Texjet PLUS Advanced printer) kan ook gebruikt worden voor het creëren van de witte onderlaag. Daarnaast heeft deze software de mogelijkheid deze witte onderlaag te exporteren als een hoog resolutie bestand (tiff als optionele mogelijkheid) voor zeefdruk. Hetzelfde bestand kan digitaal geprint worden in CMYK kleuren. TexjetRIP komt met speciale ICC profielen voor digitaal en zeefdruk voor topkwaliteit printresultaat.

Materialen

Er zijn verschillende testen uitgevoerd met een breed scala aan zeefdruk pasta’s. Daaruit bleek dat degene die compatible zijn met CMYK digitale inkten de beste kleuren opleveren en een uitstekende wasbestendigheid hebben. Fantastische resultaten zijn behaald door het gebruik van water gebaseerd wit en water gebaseerd plastisol en ontlading. Over het algemeen is de compatibiliteit zeer hoog met de meest gangbare materialen (er wordt altijd aangeraden eerst een test te doen). Er is gedetailleerde technische informatie beschikbaar voor klanten, bestaande uit informatie over compatibele zeefdruk pasta van bekende merken.

Registratie – Compatibiliteit

Er is een universele adapter beschikbaar welke de basis kan monteren op de meeste zeefprint machine-armen. Speciale adapters zijn beschikbaar op aanvraag.

Conclusie

zeefdruk-digitaal-printenv2

Zeefprint & digitale print versterken elkaar. Deze combinatie biedt genoeg zakelijke kansen en verhoogt uw productiviteit met een lagere kostprijs. U kunt kleine partijen produceren en de hoge kosten van alleen zeefdruk vermijden. Deze oplossing is betaalbaar, simpel in gebruik en geschikt voor iedereen die zijn bedrijf naar een hoger niveau wil tillen.

Van het eerst geprinte testmodel tot de eerste 400 stuks is de Texjet PLUS de meest betaalbare oplossing!