Maak nu zelf professionele prototypes en modellen

Gebruik de MODELA PRO II MDX-540 om op een snelle en uiterst nauwkeurige wijze functionele prototypes en industriële modellen te produceren. U gebruikt hiervoor het materiaal van uw keuze. Veelgebruikte materialen zijn: ABS, POM en polyurethaan. Met de MDX-540 kunt u bovendien in aluminium en koper frezen. Naast prototypes, kunt u met de freestoestellen ook kleine series onderdelen, gietvormen en mallen maken.

Voordelen voor uw bedrijf

Omdat u de productie van prototypes niet hoeft uit te besteden, houdt u uw ideeën confidentieel. Ook bespaart u een pak geld en tijd. Verder is het toestel eenvoudig te bedienen en is de kwaliteit van de prototypes hoog.

Veilig en afgeschermd

Door de noodknop op het toestel in te drukken, legt u het meteen stil. Een (optionele) kap schermt het freessysteem af, wat tegemoet komt aan de veiligheid en netheid van de omgeving.

Handige opties

De optionele roterende as vergroot de flexibiliteit van de MDX-540. Met deze vierde as kunt u uw materiaal namelijk aan alle zijden uitfrezen. U hoeft het materiaal dus niet handmatig om te draaien. Ook de automatische gereedschapswisselaar (ATC) is als optie verkrijgbaar. Deze wisselt tot vier verschillende frezen en maakt het mogelijk om een prototype helemaal uit te frezen zonder dat u hoeft in te grijpen. Dat bespaart u arbeidskosten.

De SRP-technologie

De productie gebeurt volgens de SRP-technologie. SRP staat voor Subtractive Rapid Prototyping. Bij deze techniek worden prototypes gemaakt door uit een blok een bepaalde vorm te frezen. Bij additieve systemen worden prototypes gemaakt door verschillende dunne laagjes materiaal op elkaar te leggen. SRP heeft verschillende voordelen t.o.v. additieve systemen: het is goedkoper, ondersteunt meer materialen en heeft de mogelijkheid modellen mooi af te werken.

Nauwkeurig en gebruiksvriendelijk

Dankzij de precisiespindel zijn de resultaten zo nauwkeurig dat ze weinig of geen nabewerking vereisen. Het losse controlepaneel zorgt ervoor dat u het toestel van op veilige afstand kunt bedienen. Met het virtuele controlepaneel kunt u het toestel ook op uw PC instellen en aansturen.

Twee basismodellen

De MDX-540 is verkrijgbaar in twee varianten: de standaard MDX-540 en de MDX-540S. Het S-model levert freeswerk van zeer hoge kwaliteit, interessant voor prototypes en andere toepassingen waarbij pasnauwkeurigheden belangrijk zijn. Het is voorzien van een tot op 0.02 mm nauwkeurige spilaandrijving voor de assen. Hierdoor behaalt u een heel hoge herhaalnauwkeurigheid en blijven freessporen minimaal zichtbaar.

Geleverd met software

Het toestel wordt geleverd met gebruiksvriendelijke softwarepakketten. U levert binnen de kortste keren professionele resultaten, zelfs als u geen ervaring hebt met modelleren.