De Roland CAMM-1 GR-640 GR-540 GR-420 revolutie door evolutie

De Roland CAMM-1 GR-640 GR-540 GR-420 zijn volledig opnieuw ontworpen voor een optimale snijkwaliteit en productiviteit, zoals verhoogde nauwkeurigheid, snelheid, grotere media veelzijdigheid en extra state-of-the-art snijfeatures. Het nieuwe ergonomische L-vormige en geïntegreerde ontwerp van het frame en de machine zorgt voor de stabiliteit die nodig is om zelfs bij hoge snelheden te kunnen garanderen dat er met precisie wordt gesneden.

Eigenschappen van de CAMM-1 GR-640, 540, 420

De Roland CAMM-1 GR-640 GR-540 GR-420 zijn de snelste snijplotters in hun klasse

De Roland CAMM-1 GR-640 GR-540 GR-420 snijplotters leveren een snelheid van 1485 mm per seconde, de snelste doorvoer in zijn klasse. Het geoptimaliseerde aandrijfsysteem van de snijkop stimuleert de productie nog verder door de kleinere verticale afstand die het snijmes moet afleggen, en dankzij de geavanceerde pelgereedschappen kunt u de razendsnelle productie van de GR bijhouden.

 

Uiterst nauwkeurig snijden, zelfs bij hoge snelheid

De GR levert nauwkeurige resultaten, zelfs bij hoge snelheid. De nieuwe snijkop en snijhouder werden zowel voor kracht als voor stabiliteit ontworpen en leveren tot 600g mesdruk. Het nieuwe ontwerp in L-vorm zorgt voor maximale stabiliteit en verzekert u zo van een afwerking met hoge kwaliteit.
Produceer gelamineerde prints, signalisatie, etiketten, verpakkingsprototypes en reflecterende prints.

 

Elektronische besturing van pinch rollers

Voor een betere tracking en een vlottere lading van het materiaal zonder laadmarkeringen, beschikken de nieuwe elektronische pinch rollers van de GR over meer dan 10 drukniveaus zodat ze zelfs de moeilijkste media aankunnen, zoals zachte flockmaterialen, dunne raamfolie of dik reflecterend materiaal.

 

De belangrijke kenmerken van de Roland CAMM-1 GR-640 GR-540 GR-420  zijn onder andere:

 • L-vormig ontwerp. Een robuuste geïntegreerde stand- en materiaalhouder zorgt voor meer stabiliteit en minder vibratie.
 • Nieuwe elektronische pinch rollers, 10 verschillende presets met slechts één knop om materiaal met de exacte hoeveelheid druk door te voeren.
 • Optisch registratiesysteem om accuraat rond geprinte afbeeldingen te snijden.
 • Snijkop met dubbele positie voor standaard en geperforeerd snijden.
 • Digitale encoder voor een variabele mes afstand. Zorgt voor een maximale doorvoer en vermindert het risico op schade aan de substraat.
 • Nieuw ontworpen snijkop. Tot 600g mesdruk voor een betere materiaalcompatibiliteit.
 • LED-indicator. Onmiddellijk de job status op afstand controleren.
 • Media opvang unit. Houdt het materiaal stofvrij en beschermt, zelfs bij lange snijopdrachten. Standaard meegeleverd.
 • Praktische opslag voor mesjes, meshouders en andere kleine accessoires.

Een ongekende keuze aan materiaalopties

Dankzij de indrukwekkende meskracht en de regelbare druk van de aandrukrollen is de GR compatibel met een heel scala aan materialen, o.a. snijfolie, reflecterende folie, kleding met hittetransfers, glasfolie, raamfolie, en nog veel meer. Ook snij- en rilkarton voor realistische verpakkingsprototypes behoort tot de mogelijkheden. De GR kan de uitdaging in ieder geval aan.

 

Innovaties

Een groot aantal innovaties maakt de Roland CAMM-1 GR-640 GR-540 GR-420 zeer eenvoudig te gebruiken. De snijplotters kunnen markers lezen voor het nauwkeurig contoursnijden van graphics. De gebundelde Roland CutStudio beschikt over een perforerende snijfunctie die handig is voor het maken van cut effect stickers en decals, en een cut-by-colour functie die nuttig is bij het uitvoeren van ontwerpen met meerdere gekleurde vellen. Een nieuwe functie maakt automatisch pellijnen aan voor het efficiënter pellen nadat ontwerpen zijn gesneden. Roland CutStudio omvat plug-in software die het mogelijk maakt direct vanuit Adobe Illustrator en CorelDraw te werken. Een opvangmand voor media kan de losse vellen verzamelen.

 

Geavanceerde nieuwe Roland Cutstudio software

De GR werd ontworpen zodat hij eenvoudig in de workflow kan worden geïntegreerd. Hij beschikt over zowel USB- als Ethernetverbindingen en werkt met een groot aantal softwarepakketten. Maar dat is niet alles; met de GR-serie wordt de nieuwste versie van de Roland CutStudio software geleverd waardoor snijgegevens nog sneller en eenvoudiger kunnen worden gecreëerd en verwerkt.

Dankzij de meegeleverde Windows® driver, de plug-ins voor Adobe Illustrator en CorelDRAW plus de mogelijkheid om vanuit VersaWorks Dual te snijden, zorgt de GR voor een naadloze integratie zodat de meest complexe ontwerpvereisten worden ondersteund en een gemakkelijke ‘snij’ of ‘print en snij’-workflow kan worden gecreëerd.

 

Geavanceerde functies omvatten:

 • Geperforeerd snijden: Snij de voorzijde en doorheen het materiaal bij etiketten en stickers voor een professionele finish, snel.
 • Pellijnen: verlaag de productietijd door verticale, horizontale of ‘rondom’-lijnen aan te brengen zodat het lospellen eenvoudiger wordt.
 • Gekleurde snijlijnen: Geef de snijlijnen een kleur op basis van het type voor een maximale snij-efficiëntie.
 • Tiling: snij prints accuraat in delen voor grotere installaties om het aanbrengen te vereenvoudigen.
 • Schaalinstellingen: schaal artwork per eenheid of percentages
 • Overlappend snijden: specifieer het aantal passes voor jobs die meer dan één pass vergen.
 • Geavanceerde pelhulplijn-functie

 

Bron: Roland