EGX 400-600

Roland EGX PRO-serie

  • Uiterst nauwkeurige gravures
  • Roland HSE (High Speed Engraving) technologie
  • Grote nauwkeurigheid door de servo-aangestuurde X, Y, Z-assen
Offerte of demo aanvragen

De EGX-600 en EGX-400 van Roland zijn grote, krachtige en snelle graveertoestellen, die op de wensen van professionele gebruikers zijn afgestemd. U kunt de toestellen gebruiken om gepersonaliseerde uithangborden, promotiematerialen, signalisaties en naamplaten te maken. De machines bewerken verschillende materialen zoals hout en kunststoffen waaronder plastic en acryl. Ze kunnen ook lichte metalen graveren.

Eigenschappen van de Roland EGX PRO-serie

Professionele graveermachines

De EGX-600 en EGX-400 zijn grote, krachtige en snelle graveertoestellen, die op de wensen van professionele gebruikers zijn afgestemd. U kunt de toestellen gebruiken om gepersonaliseerde uithangborden, promotiematerialen, signalisaties en naamplaten te maken. De machines bewerken verschillende materialen zoals hout en kunststoffen waaronder plastic en acryl. Ze kunnen ook lichte metalen graveren.

Uiteenlopende materiaaltypes

De EGX-600 en EGX-400 zijn geschikt voor bewerking van de meest uiteenlopende materialen. De spindelsnelheid ligt tussen 8.000 en 30.000 omwentelingen/min en voldoet voor de volgende materiaalsoorten: hout, plastic, acryl en lichte metalen zoals aluminium en messing.

Afstandsbediening

U kunt het bedieningspaneel los van het toestel gebruiken, wat u toe staat om het apparaat ook op een veilige afstand te bedienen. Zowel de spindelsnelheid als verschillende menuopties kunt u op afstand instellen.

Geleverd met software

De toestellen worden geleverd met gebruiksvriendelijke softwarepakketten. U levert binnen de kortste keren professionele resultaten, zelfs als u geen ervaring hebt met graveren.

Supersnel graveren

De “High Speed Engraving”-technologie (HSE) berust op het gebruik van servomotoren en het “Feed Forward Processing”-procedé (FFP). De servomotoren garanderen snel en nauwkeurig graveerwerk en de FFP-technologie zorgt ervoor dat de freesbanen op voorhand worden berekend. Dat is niet alleen nauwkeuriger, maar ook energie-efficiënt. Dankzij dit alles kan de spindel met een snelheid tot 100mm/seconde bewogen worden.

Geschikt voor het grote werk

U kunt de EGX-600 en EGX-400 perfect gebruiken om zowel kleine voorwerpen als grote signalisatieborden te graveren. De toestellen hebben namelijk een groot werkoppervlak: 610 x 407 mm voor de EGX-600 en 407 x 305 mm voor de EGX-400.

Graveren met of zonder computer

U heeft zelfs geen computer nodig om met de EGX PRO-toestellen te kunnen werken. U kunt de bestanden simpelweg op een multimediakaart opslaan, die u vervolgens in de EGX inbrengt om de graveeropdracht te starten. Bovendien kunnen de machines “bijleren”. U kunt bijvoorbeeld nieuwe instructies programmeren. Zelfs voor dergelijke toepassingen heeft u geen PC nodig. De nieuwe commando’s kunnen intern of op de multimediakaart opgeslagen worden.