Roland LEC 330
  • Play video

Roland LEC-330

  • 0,76m breed
  • Geschikt voor proofing
  • ECO UV Inkt
  • Automatisch circulatie systeem
  • Standaard oprolsysteem
Offerte of demo aanvragen

De Roland LEC-330 UV-printer/snijplotter is ons meest productieve UV-inkjettoestel. Het toestel staat garant voor een uitzonderlijke printkwaliteit op een grote reeks materialen. Met de Roland LEC-330 kunt u kwalitatief hoogstaande verpakkingsprototypes, controlepanelen en kleine series labels en stickers met speciale effecten produceren.

Eigenschappen van de Roland LEC-330

Ontdek winstgevende mogelijkheden

De VersaUV Roland LEC-540 en Roland LEC-330 zijn toestellen die UV-printen met snijden combineren. Ze leveren een uitstekende printkwaliteit op de meest uiteenlopende materialen. Met de VersaUV maakt u kwalitatief hoogstaande prototypes van verpakkingen, kleine series labels en stickers met speciale effecten, kunstposters, displays en nog veel meer.

Creëer speciale effecten

De Roland LEC-330 print uw ontwerpen in CMYK en wit en werkt ze indien gewenst af met een transparante inkt. U kunt de witte inkt onder meer gebruiken op transparante film en krimpfolie voor allerhande verpakkingsprototypes. Dankzij de transparante inkt kunt u bepaalde delen van uw print benadrukken met een glanzende of matte laag. Door meerdere lagen op elkaar te printen creëert u een reliëf. Voorbeelden van reliëf zijn geometrische patronen en brailleschrift. Hoe meer lagen u boven elkaar print, hoe beter u de structuur kunt zien en voelen.

Aan u de keuze

De Roland LEC-540 is de breedste printer/snijplotter uit de VersaUV-reeks. Het toestel kan media met een breedte tot 137cm aan. De Roland LEC-330 print daarentegen op media met een maximale breedte van 76cm. De productiviteit van de Roland LEC-540 in de standaard CMYK printmodus is twee maal hoger dan die van de Roland LEC-330. De toepassingsgebieden van de toestellen zijn wel ongeveer gelijk. De Roland LEC-540 heeft echter het voordeel dat deze wordt geleverd met een tafel om plaatmateriaal (tot 1mm dikte), zoals CCNB, te beprinten. Bovendien beschikt de Roland LEC-540 over een rilmes waarmee u vouwlijnen op een verpakkingsprototype kunt voorzien. Heeft u de snijfunctie niet nodig? Kies dan voor de Roland LEJ-640. Deze heeft alle voordelen van de LED-UV-technologie, maar is niet uitgerust met een snijmes.

Oplossingen voor verpakkings- en labelproducenten

Met de VersaUV kunt u realistische prototypes, mock-ups en proeven van verpakkingen maken. Ook voor kleine series etiketten hebben we de perfecte oplossing. Roland DG werkt namelijk samen met verschillende softwareleveranciers. Die samenwerking is erop gericht de wokflow en het kleurenmanagement in de zeer gespecialiseerde sector te optimaliseren. Dit maakt het mogelijk om voor de verpakkings- en labelindustrie kant-en-klare workflow oplossingen aan te bieden. Zodoende kunt u direct starten met een geïntegreerd proofing of short run proces. Roland DG combineert haar kennis met onder meer EFI, CGS, GMG en Four Pees.

Drie inktconfiguraties

Roland DG biedt u de mogelijkheid de inktconfiguratie te kiezen die is afgestemd op uw bedrijf. De standaard inktconfiguratie, CMYK + wit + transparant, maakt een grote reeks toepassingen mogelijk. De configuratie met twee keer wit (CMYK + wit + wit) is ideaal voor het printen van opaak wit op transparante film. De configuratie met twee keer transparante inkt (CMYK+ transparant + transparant) is ideaal voor doming of emboss-effecten. Met deze laatste inktcombinatie kunt u twee keer sneller transparante inkt aanbrengen dan met de standaard configuratie.

Weinig onderhoud

De Roland LEC-330 is erg onderhoudsvriendelijk. Het automatische circulatiesysteem voor witte inkt voorkomt neerdaling van pigmenten en verzekert u van continu printen. Ook kunt u een automatische reiniging instellen.

Roland VersaWorks

Deze toestellen worden geleverd met VersaWorks, een krachtige en gebruiksvriendelijke RIP-software die speciaal werd ontworpen voor de Roland-inkjettechnologie. De software staat u toe uw toestel optimaal te gebruiken. Updates voor VersaWorks kunt u gratis downloaden.

Bron: Roland website