VersaUV LEC-540
  • Play video

Roland LEC-540

  • 1,37m breed
  • Geschikt voor proofing
  • ECO UV Inkt
  • Automatisch circulatie systeem
  • Standaard oprolsysteem
Offerte of demo aanvragen

De Roland LEC-540 is een 137cm brede UV-printer/snijplotter. Het toestel is uitgerust met nieuwe LED-lampen, die zorgen voor een onmiddellijke droging van de ECO-UV-inkten. De lampen herpositioneren zichzelf, afhankelijk van de printmodus. Zodoende kunnen hogere printsnelheden bereikt worden dan met de andere VersaUV-modellen. Met de Roland LEC-540 kunt u CMYK, wit en transparante inkt op zeer uiteenlopende materialen printen. Voorbeelden van media zijn vinyl, PE, PET, BOPP, zelfklevend PVC, papier, leder en textiel. De LEC-540 is ook uitgerust met een tafel waarmee u plaatmateriaal tot 1mm dikte kunt printen (bijvoorbeeld op CCNB).

Gebruik de Roland LEC-540 voor heel wat toepassingen, onder meer verpakkingsprototypes, kleine series labels en stickers en kunstposters met speciale effecten. De transparante inkt maakt het mogelijk texturen en zelfs braille te printen. Deze effecten bereikt u door meerdere lagen transparante inkt op elkaar te printen.

Eigenschappen van de Roland LEC-540

Ontdek winstgevende mogelijkheden

De Roland VersaUV LEC-540 en de Roland LEC-330 zijn toestellen die UV-printen met snijden combineren. Ze leveren een uitstekende printkwaliteit op zeer uiteenlopende materialen. Met de VersaUV maakt u kwalitatief hoogstaande prototypes van verpakkingen, kleine series labels en stickers met speciale effecten, kunstposters, displays en nog veel meer.

Creëer speciale effecten

De VersaUV print uw ontwerpen in CMYK en wit en werkt ze indien gewenst af met transparante inkt. U kunt de witte inkt onder meer gebruiken op transparante film en krimpfolie voor allerhande verpakkingsprototypes. Dankzij de transparante inkt kunt u bepaalde delen van uw print benadrukken met een glanzende of matte laag. Door meerdere lagen op elkaar te printen creëert u een reliëf. Voorbeelden van reliëf zijn geometrische patronen en brailleschrift. Hoe meer lagen u boven op elkaar print, hoe beter u de structuur kunt zien en voelen.

ECO-UV-inkt

De ECO-UV-inkt garandeert een ruim kleurgamma en een grote densiteit. De inkt vereist geen droogtijd en blijft flexibel, zodat hij niet breekt als het materiaal gebogen of uitgerekt wordt. ECO-UV is verkrijgbaar in cassettes van 220 ml en is beschikbaar in CMYK + wit + gloss. Roland DG raadt aan deze inkt te gebruiken in combinatie met een afzuiging.

Aan u de keuze

De Roland LEC-540 is de breedste printer/snijplotter uit de VersaUV-reeks. Het toestel kan media met een breedte tot 137cm aan. De Roland LEC-330 print daarentegen op media met een maximale breedte van 76cm. De productiviteit van de Roland LEC-540 in de standaard CMYK printmodus is twee maal hoger dan die van de Roland LEC-330. De toepassingsgebieden van de toestellen zijn wel ongeveer gelijk. De Roland LEC-540 heeft echter het voordeel dat deze wordt geleverd met een tafel om plaatmateriaal (tot 1mm dikte), zoals CCNB, te beprinten. Bovendien beschikt de Roland LEC-540 over een rilmes waarmee u vouwlijnen op een verpakkingsprototype kunt voorzien. Heeft u de snijfunctie niet nodig? Kies dan voor de Roland LEJ-640. Deze heeft alle voordelen van de LED-UV-technologie, maar is niet uitgerust met een snijmes.

Oplossingen voor verpakkings- en labelproducenten

Met de VersaUV kunt u realistische prototypes, mock-ups en proeven van verpakkingen maken. Ook voor kleine series etiketten hebben we de perfecte oplossing. Roland DG werkt namelijk samen met verschillende softwareleveranciers. Die samenwerking is erop gericht de workflow en het kleurenmanagement in de erg gespecialiseerde sector te optimaliseren. Dit maakt het mogelijk om voor de verpakkings- en labelindustrie kant-en-klare workflow oplossingen aan te bieden. Zodoende kunt u direct starten met een geïntegreerd proofing of short run proces. Roland DG combineert haar kennis met onder meer EFI, CGS, GMG en Four Pees.

Bron: Roland website

Enorme materiaalkeuze

De VersaUV werkt met LED-lampen. Deze produceren geen hitte, waardoor u zonder probleem op hittegevoelige materialen kunt printen. De VersaUV print bijvoorbeeld op krimpfolie, PE, PET, BOPP, zelfklevend PVC, papier, synthetisch/natuurlijk leder en mesh. Het is dus mogelijk te printen op originele materialen die voor de productie van verpakkingen en labels gebruikt worden.

Drie inktconfiguraties

Roland DG biedt u de mogelijkheid de inktconfiguratie te kiezen die is afgestemd op uw bedrijf. De standaard inktconfiguratie, CMYK + wit + transparant, maakt een grote reeks toepassingen mogelijk. De configuratie met twee keer wit (CMYK + wit + wit) is ideaal voor het printen van opaak wit op transparante film. De configuratie met twee keer transparante inkt (CMYK + transparant + transparant) is ideaal voor doming of emboss-effecten. Met deze laatste inktcombinatie kunt u twee keer sneller transparante inkt aanbrengen dan met de standaard configuratie.

Weinig onderhoud

De VersaUV is erg onderhoudsvriendelijk. Het automatische circulatiesysteem voor witte inkt voorkomt neerdaling van pigmenten en verzekert u van continu printen. Ook kunt u een automatische reiniging instellen.

Roland VersaWorks

Deze toestellen worden geleverd met VersaWorks, een krachtige en gebruiksvriendelijke RIP-software die speciaal werd ontworpen voor de Roland-inkjettechnologie. De software stelt u in staat uw toestel optimaal te gebruiken. Updates voor VersaWorks kunt u gratis downloaden.