Gebruik de VersaUV Roland LEF-20 om tekst, foto’s, logo’s of andere designs direct te printen op voorwerpen tot 10 cm dikte. Voorbeelden zijn gadgets, geschenkartikelen, prototypes, industriële onderdelen en elektronica. De Roland LEF-20 maakt het dus mogelijk om snel en tegen een aantrekkelijke prijs alledaagse voorwerpen om te vormen in unieke, gepersonaliseerde hebbedingen. Met de Roland LEF-20 kunt u printen op een oneindige groep materialen. Voorbeelden zijn PET, ABS, polycarbonaat, TPU, leer en textiel.

Eigenschappen van de Roland LEF-20

Voorwerpen snel en goedkoop personaliseren

Gebruik de Roland LEF-20 om tekst, foto’s, logo’s of andere designs direct te printen op voorwerpen tot 10 cm dikte. Voorbeelden zijn gadgets, geschenkartikelen, prototypes, industriële onderdelen en elektronica. De Roland LEF-20 maakt het dus mogelijk om snel en tegen een aantrekkelijke prijs alledaagse voorwerpen om te vormen in unieke, gepersonaliseerde hebbedingen. Met de LEF kunt u printen op een oneindige groep materialen. Voorbeelden zijn PET, ABS, polycarbonaat, TPU, leer en textiel.

Speciale kleuren

De Roland LEF-20 is uitgerust met CMYK, witte en transparante inkt. De witte inkt geeft prachtige resultaten op zowel gekleurde als op doorschijnende voorwerpen. U kunt de inkt ook gebruiken als opake onderlaag, zodat de andere kleuren sterker naar voren komen. De transparante inkt creëert speciale effecten, zoals een matte of glanzende afwerking en reliëf. Denk bij reliëf bijvoorbeeld aan brailleschrift en geometrische patronen die u effectief kunt voelen. De ingebouwde LED-lamp zorgt ervoor dat de inkt meteen droogt. U kunt de beprinte voorwerpen dus direct gebruiken of verwerken. Ook kunt u zonder enig probleem op hittegevoelige materialen en voorwerpen printen.

Instap- en productiemodel beschikbaar

De VersaUV LEF-serie is beschikbaar in twee modellen. De LEF-12 is een instapmodel, verkrijgbaar tegen een zeer aantrekkelijke prijs. De LEF-20 is ons productiemodel. Deze is groter en sneller dan de LEF-12. De LEF-20 heeft namelijk een printoppervlak van 508 bij 330 mm. Dat is ongeveer dubbel zo groot als bij het instapmodel. De nieuwe beweegbare LED-lamp zorgt bovendien voor een hogere productiviteit. Zowel in CMYK, als in wit en transparant liggen de printsnelheden significant hoger. Bovendien kunt u tot 20 materialen of voorwerpen als standaard in de software ingeven. Zo kunt u snel de juiste instellingen voor uw populairste items selecteren.

ECO-UV-inkt

De ECO-UV-inkt garandeert een ruim kleurgamma en een grote densiteit. De inkt vereist geen droogtijd en blijft flexibel, zodat hij niet breekt als het materiaal gebogen of uitgerekt wordt. ECO-UV is verkrijgbaar in cassettes van 220 ml en is beschikbaar in CMYK + wit + gloss. Roland DG raadt aan deze inkt te gebruiken in combinatie met een afzuiging.

Eenvoudig en energie-efficiënt

De LEF is eenvoudig in gebruik en vraagt geen opwarming of afkoeling tussen printopdrachten, aangezien een LED-lamp de inkt uithardt. Deze lamp heeft een erg lange levensduur en verbruikt weinig energie. De LEF is ook uitgerust met een kap die u beschermt tegen UV-licht en met een scherm dat ervoor zorgt dat er geen stof op het voorwerp valt tijdens het printen. Bovendien kunt u een afzuiginstallatie aansluiten op het toestel. Die kan op zijn beurt dienstdoen als tafel waarop u de printer plaatst.

Roland VersaWorks

Deze toestellen worden geleverd met VersaWorks, een krachtige en gebruiksvriendelijke RIP-software die speciaal werd ontworpen voor de Roland-inkjettechnologie. De software laat u toe uw toestel optimaal te gebruiken. Updates voor VersaWorks kunt u gratis downloaden.

Bron: Roland website