Nauwkeurig en voordelig prototypes frezen met de Roland MDX-40A

De Roland MDX-40A is een compact freestoestel waarmee u waarheidsgetrouwe modellen, functionele prototypes en gietvormen maakt. Het toestel heeft een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding en is compatibel met een ruime waaier aan kunststoffen. Veelgebruikte materialen zijn: ABS, POM, polyurethaan, hars (modelleerwas, piepschuim), (chemisch en natuurlijk) hout, gips en acryl. Deze freesmachine ondersteunt NC- en G-code.

Voordelen voor uw bedrijf

Omdat u de productie van prototypes niet hoeft uit te besteden, houdt u uw ideeën confidentieel. Ook bespaart u een hoop geld en tijd. Verder is het toestel eenvoudig te bedienen en is de kwaliteit van de prototypes hoog.

Virtueel bedieningspaneel

Dankzij het bedieningspaneel op uw computer kunt u het toestel heel gemakkelijk instellen en aansturen. Met het virtuele bedieningspaneel kunt u snelheden aanpassen tijdens het frezen. Bovendien kunt u de X en Y-as simultaan aansturen in diagonale richting via de cursor. Het virtuele bedieningspaneel laat ook toe coördinaten in te geven om het freesgereedschap te bewegen en nulpunten in te stellen.

Handige opties

De optionele roterende as vergroot de flexibiliteit van de Roland MDX-40A. Met deze vierde as kunt u uw materiaal namelijk aan alle zijden uitfrezen. U hoeft het materiaal dus niet handmatig om te draaien. Complexe ontwerpen worden zo in een handomdraai gerealiseerd. Daarnaast kunt u ook een scanner op het toestel installeren. Hiermee vergaart u digitale data op basis van bestaande voorwerpen.

De SRP-technologie

De productie gebeurt volgens de SRP-technologie. SRP staat voor Subtractive Rapid Prototyping. Bij deze techniek worden prototypes gemaakt door uit een blok een bepaalde vorm te frezen. Bij additieve systemen worden prototypes gemaakt door verschillende dunne laagjes materiaal op elkaar te leggen. SRP heeft verschillende voordelen t.o.v. additieve systemen: het is goedkoper, ondersteunt meer materialen en heeft de mogelijkheid modellen mooi af te werken.

Grote precisie

De precisiespindel beperkt interne trillingen en produceert erg gedetailleerde prototypes. De resultaten zijn zo precies dat ze weinig of geen nabewerking vereisen. Ook bijzonder kleine objecten kunt u perfect uitfrezen.

Veilig en afgeschermd

Door de noodknop op het toestel in te drukken, legt u het meteen stil. Een doorzichtige kap schermt het freessysteem af, wat tegemoet komt aan de veiligheid en netheid van de omgeving.

Geleverd met software

Het toestel wordt geleverd met gebruiksvriendelijke softwarepakketten. U levert binnen de kortste keren professionele resultaten, zelfs als u geen ervaring heeft met modelleren.

Bron: Roland website