Roland MPX 90

Roland MPX-90

  • De Roland MPX-90 “hamert” foto’s, illustraties en tekst in metalen oppervlakken met behulp van een graveerpen met een diamanten tip
  • De machine maakt duidelijke inscripties op een breed scala aan materialen, onder meer goud, zilver, koper, platina, aluminium, ijzer, roestvrijstaal, titanium, nikkel, acryl etc. *
  • Heeft een werkbereik van 80 mm x 80 mm, maar aanvaardt voorwerpen met maximale oppervlakte van 100mm (b) x 200mm (l) en 40mm (d)
Offerte of demo aanvragen

De Roland MPX-90 desktop metaalprinter “hamert” logo’s, teksten en foto’s met een graveerpen in metalen voorwerpen en gaat hierbij uiterst precies en snel te werk. Zo creëert de Roland MPX-90 permanente inscripties op geschenken als fotokaders en bestek. Het toestel is ook geschikt voor industriële toepassingen zoals het printen van series identificatieplaatjes.

Eigenschappen van de Roland MPX-90

Inscripties in metaal en kunststof

De Roland MPX-90 “hamert” logo’s, teksten en foto’s met een graveerpen met diamanten tip in voorwerpen en gaat hierbij uiterst precies en snel te werk. Met de Roland MPX-90 kunt u inscripties aanbrengen in hardere metalen, zoals ijzer, titanium, roestvrijstaal, goud, zilver en kunststoffen zoals acryl.

* De HV-hardheid van het materiaal mag niet groter zijn dan 200. Sommige vormen kunnen niet bewerkt worden. Het wordt aangeraden het materiaal eerst te testen.

Personalisatie maakt exclusief

Gebruik de Roland MPX-90 om een persoonlijke touch te geven aan souvenirs, geschenken en juwelen. Zowel op vlakke als op gebogen oppervlakken brengt het toestel uiterst gedetailleerde inscripties aan. Zodoende personaliseert u op een eenvoudige en goedkope manier onder meer horloges, hangertjes, pennen, manchetknopen, juwelendoosjes en sleutelhangers.

Groot, klein, vlak, gebogen…

De Roland MPX-90 heeft een werkbereik van 80mm x 80mm (met een dikte tot 40mm). De werktafel is zo ontwikkeld dat u voorwerpen van bijna eender welke lengte kunt laden. Het toestel wordt bovendien geleverd met een klemsysteem waarmee u pennen en andere voorwerpen kunt vastklemmen.

Inclusief eenvoudige ontwerpsoftware

De Roland MPX-90 wordt geleverd met METAZA Studio. Deze eenvoudig te gebruiken software staat garant voor prachtige resultaten. METAZA Studio importeert bestanden van digitale camera’s, mobiele telefoons, ontwerpprogramma’s en zo meer. Compatibele bestanden zijn jpg, bmp, ai en eps. In de software kunt u kiezen uit een reeks True Type-lettertypes, maar u kunt ook uw eigen lettertype creëren.

Inslagmethode

Het toestel werkt volgens de unieke inslagmethode. Dat betekent dat de Roland MPX-90 een tekst of een beeld in het materiaal hamert en geen waardevol materiaal verwijdert. Aangezien het toestel geen afval produceert, hoeft u het niet dagelijks te reinigen.

Industriële toepassingen

De Roland MPX-90 is ook perfect geschikt voor industriële toepassingen zoals de productie van naam- en serienummerplaatjes. Dankzij de bijgeleverde software print u snel een hele reeks variabele data, zoals opeenvolgende serienummers.

Print haarscherp tegen hoge snelheid

De Roland MPX-90 werkt snel en accuraat. Het toestel is zelfs 2.5 keer zo krachtig als zijn voorganger. U kunt bovendien kiezen uit vier printmodi: tekstmodus, fotomodus, hoge densiteitsmodus en vectormodus. Zo bereikt u voor elke printopdracht een perfect resultaat.

Variabele data

De Roland MPX-90 wordt ook geleverd met de software Dr. Engrave. Dankzij deze software kunt u variabele data (als txt of csv-bestand) importeren. Dat komt goed van pas als u een reeks plaatjes met serienummers of productgegevens wilt produceren.

Bron: Roland website