Roland SJ 1045

Roland SJ-1045

  • Werkt met ECO-SOL MAX-inkt
  • Maximale materiaalbreedte: 2641,6 mm
  • Print met een snelheid van 45 m²/uur (360 dpi)
  • Resolutie tot 1440 x 1440dpi
Offerte of demo aanvragen

U kunt de 2,6 m brede Roland SolJet SJ-1045 gebruiken om onder meer grootformaat vinyl, billboards en banners te printen. De machine produceert prints van een briljante kwaliteit. De maximale printsnelheid bedraagt 45 m²/u. Dankzij de hoge printsnelheden kunt u grote (kwaliteits-)printopdrachten in een mum van tijd afwerken. Het toestel werkt met ECO-SOL MAX-inkten en is beschikbaar in twee inktconfiguraties (CCMMYK en CMYKLcLm). Het toestel is ook geschikt voor sublimatie.

Eigenschappen van de Roland SJ-1045

Super snel printen

De Roland Soljet SJ-1045 was de eerste inkjetprinter van Roland die een maximale printsnelheid van 45 m²/uur bereikte (bij 360 dpi). Deze technologie ontwikkelden wij om ervoor te zorgen dat ook uw grote opdrachten in een mum van tijd klaar kunnen zijn. De printkoppen bevatten telkens 360 nozzles. Banners met een grootte van 3 m² zijn binnen enkele minuten klaar.

ECO-SOL MAX-inkt

ECO-SOL MAX-inkt levert een groot kleurbereik en een hoge densiteit. De inkt laat printen op een groot gamma aan materialen met of zonder coating toe. ECO-SOL MAX-inkten drogen snel en zijn krasbestendig. Verder zijn de inkten UV- en waterbestendig. ECO-SOL MAX-inkt is een “light” solvent die zonder afzuiging in een bureauomgeving gebruikt kan worden.* De inkt wordt geleverd in handige cassettes van 220 en 440 cc en heeft een levensverwachting van drie jaar bij buitengebruik. **

*  Voldoende ventilatie van de ruimte wordt aanbevolen.
** De levensverwachting voor buitengebruik is gebaseerd op versnelde weertesten. De resultaten kunnen verschillen naargelang de locatie en de toepassing. Laminering is voor sommige toepassingen en weersomstandigheden noodzakelijk.

Onberispelijke kwaliteit

Dankzij de variabele dot size (drie mogelijkheden) worden zelfs bij hoge snelheid mooie volvlakken en egale kleurovergangen geprint. U kunt de Roland Soljet SJ-1045 met twee verschillende inktconfiguraties gebruiken, dit houdt in een vier- (CCMMYK) en zeskleurenmodus (CMYKLcLm). Dankzij de dubbele CCMMYK-configuratie kan ook bij een hoog werktempo een optimale kleurvastheid worden gegarandeerd. De zeskleuren-oplossing (CMYKLcLm) is vooral bedoeld voor hoge kwaliteits- en fotorealistische projecten. Zelfs als u pal vóór dergelijke prints gaat staan, komen de kleuren nog steeds fris en schitterend over.

Automatisch op- en afrolsysteem

De Roland SJ-1045 is voorzien van een automatisch op- en afrolsysteem dat vooral zijn nut bewijst bij lange printopdrachten. Deze voorgeïnstalleerde eenheid is voorzien van oprol- en afrolsysteem en spanstangen. Deze zorgen ervoor dat het materiaal recht wordt doorgevoerd en vlak blijft. Het systeem ondersteunt materiaalrollen met een gewicht tot 100 kg. U kunt een printopdracht dus rustig starten en een tijdje later terugkeren om alles volledig afgewerkt aan te treffen.

Ingebouwd verwarmingssysteem

Alle SolJET-printers beschikken over een verwarmingssysteem dat niet alleen voor een betere fixatie van de inkt zorgt, maar bovendien toelaat om met een hogere snelheid te produceren. De Roland SolJet SJ-1045 bevat een voor- en een printverwarmer voor een optimale inkthechting. Verder heeft het toestel een groot droogvlak (met een regelbare temperatuur tot 60°C) wat ervoor zorgt dat de printsnelheid danig kan worden opgedreven. Daardoor is de printer uitermate geschikt voor grote opdrachten.

Interface

Dankzij zijn 100 BASE-TX/10 BASE-T-interface kunt u de SJ-1045 op een Ethernet-netwerk aansluiten. De overdrachtssnelheid bedraagt tot 1,1 Mbit/seconde. Dit heeft als voordeel dat u de printer op elke plek binnen uw bedrijf kan plaatsen en aansturen. Ook kunt u de printer vanaf meerdere computers bedienen.

Uw betrouwbare partner

De Roland SolJet SJ-1045 is een uitermate betrouwbaar toestel. Mits u de machine regelmatig onderhoudt, kunt u hem dag en nacht gebruiken. In tegenstelling tot vele andere inkjetprinters vereist de Roland SolJet SJ-1045 echter geen dagelijks manueel onderhoud meer, omdat het toestel voorzien is van een automatisch reinigingssysteem.

Roland Intelligent Pass Control

Roland Intelligent Pass Control is een systeem dat “banding” laat verdwijnen. Het is een driedimensionaal systeem dat het afvuren van de inktdruppels in elke print “pass” nauwkeurig controleert en op die manier banding praktisch doet verdwijnen. Ook garandeert het de juiste inktdensiteit voor elk type media. De technologie zorgt daarbij voor een ongeëvenaarde printkwaliteit met vloeiende overgangen en effen volvlakken in elke printmodus. Dankzij Roland Intelligent Pass Control kunt u uw productie drastisch verhogen, omdat de printkwaliteit ook bij hoge printsnelheden geoptimaliseerd wordt.

Bron: website Roland