De Roland SP-300V is onderdeel van de VersaCAMM serie. Roland’s best verkopende print/cut machines. De Roland SP-300V is een laaggeprijsde digitale printer verkrijgbaar in een 30 inch (Roland SP-300V) brede en 54 inch (Roland SP-540V) breed model. Met 4 kleuren printen en digitaal snijden in 1 apparaat kunt u deze machine gebruiken voor een breed scala aan toepassingen.

Eigenschappen van de Roland SP-300V

Roland SP-300V

Gebruiks- en milieuvriendelijk
De Roland SP-300V is standaard uitgerust met de ECO-SOL Max inkten. Deze zijn speciaal ontwikkeld om een zo hoog mogelijke garantie naar weerbestendigheid en het gebruik te garanderen, dus men moet hier geen rekening houden met extra ventilatiesystemen die wel vereist zijn voor de echte Solvent inkten. Daar Roland streeft naar een blijvende kwaliteitsverhoging en de ecologische factoren niet ontziet wordt er gewerkt volgens de hoogstaande ISO14001 en ISO9001 certificaten. Naar aanleiding van deze ISO normen werkt Roland actief mee aan het tot stand brengen van afbreekbare inkten die makkelijk gerecycled kunnen worden.

 

Prijs/Kwaliteit

Aangezien signmakers vandaag de dag meer en meer kostgericht werken, biedt Roland de mogelijkheid met de nieuwe ECO SOL Max-inkt te printen op goedkopere media zonder coating. Dit geldt zowel voor vinyls en bannermaterialen als voor de normale papier- en textielsoorten. Wanneer men de Versacamm gebruikt, kan men de meest optimale profielen voor elk type materiaal kiezen, zodat ook de beste kwaliteit kan worden behaald.

 

In-en Outdoorgebruik

Zonder de zeer gekende geurhinder van de harde solvent inkt maar wel met de unieke eigenschappen ervan, kan men met de Roland ECO SOL Max-inkt de gewenste resultaten leveren zonder zich zorgen te maken over de water- en UV-resistentie. Bovendien biedt de Roland ECO SOL Max-inkt een levensverwachting van 3 jaar outdoordurability.

* drie jaar buitengebruik is gebaseerd op versnelde weers- en verouderingstesten, uitgevoerd door Roland DG. De resultaten kunnen variëren naargelang locatie en applicatie.

 

Hoogstaande printkwaliteit

De Roland SP-300V maakt gebruik maakt van de “variable droplet technology” zodat het mogelijk is de inkdrop op een zo precies mogelijke plaats te droppen, zowel in print- als in de mediadoorvoerrichting. Door zijn Piezo printkoppen is de Roland SP-300V in staat een uitzonderlijke printkwaliteit af te leveren met een maximale resolutie van 1440 dpi.

 

Inclusief krachtige en professionele software Rip

Wat de gegevensverwerking betreft, heeft men de keuze uit Versaworks, die zeer gebruiksvriendelijk is, en de meest gebruikelijke lay-out softwarepakketten zoals Photoshop en Corel ondersteunt. Roland heeft bij de Roland SP-300V ook de krachtige COLORIP™ (RCR) gebundeld. Deze staat garant voor sneller en beter printen. Verder is RCR voorzien van geavanceerd kleurmanagement, contour cutting, tiling en lay-out functies. De Roland COLORIP biedt tevens ook de mogelijkheid rechtstreeks de volgende datatypes te printen: TIFF, JPEG, EPS, PS, PDF 1.4 en DCS 2.0 files.

Manual Layout Automatic Step and Repeat Tiling Density Curve Adjustment

Andere krachtige eigenschappen zijn o.a. het schalen en roteren en de automatische lay-out functies. Bovendien kan men ook nog tilen, croppen en nesten. Dit om op een zo economisch mogelijke wijze te kunnen printen.

 

Precisie Contour snijden en hersnijden via QuadrAlign™

De Roland SP-300V biedt de mogelijkheid snel en nauwkeurig contourlijnen te snijden. Zo kan men in een mum van tijd signs, labels en POP displays kant en klaar afleveren. Indien gewenst kan men het geprinte object lamineren en daarna uitsnijden via het unieke QaudrAlign systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat er eerst vier referentiepunten geprint worden die nadien door het optische oog herkend worden. De print wordt dan opnieuw uitgelezen zodat de contour terug op dezelfde plaats kan worden uitgesneden. Verder kan de VersaCAMM zonder probleem gebruikt worden als een stand-alone snijplotter.

 

USB Connection

De Roland SP-300V is uitgerust met een USB interface (compliant with Universal Serial Bus Specification Revision 1.1). Dit zorgt voor een snelle en gemakkelijke connectie met elke PC.

 

Ingebouwde verwarming en Energy star kwalificatie

Door de ingebouwde verwarming heeft Roland het mogelijk gemaakt in samenhang met de ECO Sol Max-inkt te printen op materialen zonder coating. Het verwarmingssyteem zorgt ervoor dat de inkt sneller combineert met de te beprinten media. Om zo energiebewust mogelijk te kunnen werken, heeft men voor één enkele energiebron gekozen zowel voor de verwarming als voor het print- en cut-systeem. Daardoor is de Versacamm voorzien van het Energy Star® label. Dit label staat voor een optimale energie efficiëntie.

 

Bron: Roland website