Roland monoFab SRM 20
  • Play video

Roland SRM-20

  • Te bewerken materialen: Kunststoffen zoals chemisch hout en modelleerwas (metaal wordt niet ondersteund), substraten voor machinale bewerking
  • Bereik X-,Y- en Z-as: 203,2 (X) x 152,4 (Y) x 60,5 (Z) mm
  • Afstand tussen spantang en tafel: Max. 130,75 mm

Lease mogelijkheden tot 60 maanden!

Of bestel dit product nu in onze webshop

Offerte of demo aanvragen

De monofab SRM-20 is de nieuwste generatie freesmachines van Roland DG voor op kantoor, in de studio of in de klas. Sinds Roland DG in 1986 op de voorgrond trad als pionier op het gebied van desktopfreesmachines, heeft het steeds meer deskundigheid opgebouwd in het fabriceren van nauwkeurige en efficiënte toestellen in een compact formaat. De SRM-20 bevat innovatieve functies, zoals een nieuwe spindel, spantang en sturing. Daardoor is deze machine een stuk preciezer, sneller en gebruiksvriendelijker dan zijn voorgangers.

Eigenschappen van de Roland SRM-20

De nieuwste ontwikkeling in compacte freesmachines

De SRM-20 is de nieuwste generatie freesmachines van Roland DG voor op kantoor, in de studio of in de klas. Sinds Roland DG in 1986 op de voorgrond trad als pionier op het gebied van desktopfreesmachines, heeft het steeds meer deskundigheid opgebouwd in het fabriceren van nauwkeurige en efficiënte toestellen in een compact formaat. De SRM-20 bevat innovatieve functies, zoals een nieuwe spindel, spantang en sturing. Daardoor is deze machine een stuk preciezer, sneller en gebruiksvriendelijker dan zijn voorgangers.

Ontworpen voor veilig gebruik in uw kantoor of klaslokaal

De SRM-20 is voorzien van een veiligheidsklep met kliksysteem en een opvangbakje voor stof zodat uw werkomgeving schoon blijft. De machine is zo ontworpen dat ze automatisch stilvalt als de kap wordt geopend, waardoor ze veilig is in gebruik.

Geleverd met drie soorten software

MODELA Player 4 is CAM-software die de freesbanen automatisch berekent en weergeeft op basis van 3D-gegevens die werden aangemaakt in commerciële 3D CAD-software of gedownload van het internet. iModela Creator is 2D-freessoftware voor het verwerken van 2D-gegevens, zoals tekst en afbeeldingen. Met ClickMILL krijgt u directe controle over de machine, zonder dat u CAD- of CAM-software hoeft te gebruiken, om gaten te boren of uitsparingen te frezen of om andere afwerkingsprocessen uit te voeren.

Veelzijdige oplossing

De SRM-20 kan diverse niet-merkgebonden materialen frezen die doorgaans worden gebruikt voor het maken van prototypes, waaronder chemisch hout, acryl en modelleerwas. U kunt ook optionele spantangen bijbestellen om de toepassingsmogelijkheden van de freesmachine uit te breiden met een hele reeks gereedschappen in verschillende vormen en groottes, waarmee u de mooiste afwerking en fijnste details kunt creëren.

Eenvoudige bediening voor optimale resultaten

De SRM-20 kan gebruikt worden met het unieke “VPanel” van Roland, een bedieningspaneel dat op uw computerscherm wordt weergegeven. Met de cursorbewegingen in vier richtingen kunt u snel en nauwkeurig uw beginpunt instellen. U kunt bovendien de draaisnelheid van de spindel en de freessnelheid aanpassen tijdens het frezen, waardoor u volledige controle behoudt over de resultaten en de freesduur.