roland-versauv-lef-12i

Roland VersaUV LEF-12i

  • 3D-printing
  • Tot 10 cm hoog
  • Eco-UV
Demo aanvragen

Gebruik de Roland VersaUV LEF-12i om tekst, foto’s, logo’s of andere designs direct te printen op voorwerpen tot 10 cm dikte. Voorbeelden zijn gadgets, geschenkartikelen, prototypes, industriële onderdelen en elektronica. De Roland VersaUV LEF-12i maakt het dus mogelijk om snel en tegen een aantrekkelijke prijs alledaagse voorwerpen om te vormen in unieke, gepersonaliseerde hebbedingen. Met de Roland VersaUV LEF-12i kunt u printen op een oneindige groep materialen. Voorbeelden zijn PET, ABS, polycarbonaat, TPU, leer en textiel.

Eigenschappen van de Roland VersaUV LEF-12i

Voorwerpen snel en goedkoop personaliseren

Gebruik de Roland LEF-12i om tekst, foto’s, logo’s of andere designs direct te printen op voorwerpen tot 10 cm dikte. Voorbeelden zijn gadgets, geschenkartikelen, prototypes, industriële onderdelen en elektronica. De Roland LEF-12i maakt het dus mogelijk om snel en tegen een aantrekkelijke prijs alledaagse voorwerpen om te vormen in unieke, gepersonaliseerde hebbedingen. Met de LEF kunt u printen op een oneindige groep materialen. Voorbeelden zijn PET, ABS, polycarbonaat, TPU, leer en textiel.

Speciale kleuren van de Roland VersaUV LEF-12i

De Roland LEF-12i is uitgerust met CMYK, witte en transparante inkt. De witte inkt geeft prachtige resultaten op zowel gekleurde als op doorschijnende voorwerpen. U kunt de inkt ook gebruiken als opake onderlaag, zodat de andere kleuren sterker naar voren komen. De transparante inkt creëert speciale effecten, zoals een matte of glanzende afwerking en reliëf. Denk bij reliëf bijvoorbeeld aan brailleschrift en geometrische patronen die u effectief kunt voelen. De ingebouwde LED-lamp zorgt ervoor dat de inkt meteen droogt. U kunt de beprinte voorwerpen dus direct gebruiken of verwerken. Ook kunt u zonder enig probleem op hittegevoelige materialen en voorwerpen printen.

Instap- en productiemodel beschikbaar

De VersaUV LEF-serie is beschikbaar in twee modellen. De LEF-12i is een instapmodel, verkrijgbaar in een zeer aantrekkelijke prijs. De LEF-200 en LEF-300 zijn onze productiemodellen. Deze modellen zijn groter en sneller dan de LEF-12i. De LEF-300 heeft namelijk een printoppervlak van 770 bij 330 mm. Dat is ongeveer dubbel zo groot als bij het instapmodel. De nieuwe beweegbare LED-lamp zorgt bovendien voor een hogere productiviteit. Zowel in CMYK, als in wit en transparant liggen de printsnelheden significant hoger. Bovendien kunt u tot 20 materialen of voorwerpen als standaard in de software ingeven. Zo kunt u snel de juiste instellingen voor uw populairste items selecteren.

ECO-UV-inkt

De ECO-UV-inkt garandeert een ruim kleurgamma en een grote densiteit. De inkt vereist geen droogtijd en blijft flexibel, zodat hij niet breekt als het materiaal gebogen of uitgerekt wordt. ECO-UV is verkrijgbaar in cassettes van 220 ml en is beschikbaar in CMYK + wit + gloss. Roland DG raadt aan deze inkt te gebruiken in combinatie met een afzuiging.

Eenvoudig en energie-efficiënt

De LEF is eenvoudig in gebruik en vraagt geen opwarming of afkoeling tussen printopdrachten, aangezien een LED-lamp de inkt uithardt. Deze lamp heeft een erg lange levensduur en verbruikt weinig energie. De LEF is ook uitgerust met een kap die u beschermt tegen UV-licht en met een scherm dat ervoor zorgt dat er geen stof op het voorwerp valt tijdens het printen. Bovendien kunt u een afzuiginstallatie aansluiten op het toestel. Die kan op zijn beurt dienst doen als tafel waarop u de printer plaatst.

Roland VersaWorks Dual RIP Software

Deze toestellen worden geleverd met VersaWorks, een krachtige en gebruiksvriendelijke RIP-software die speciaal werd ontworpen voor de Roland-inkjettechnologie. De software stelt u in staat uw toestel optimaal te gebruiken. Updates voor VersaWorks kunt u gratis downloaden.

Bron: Roland website