De Roland XF-640 is de nieuwste brede Roland 64” (162,5 cm) die is toegevoegd aan het assortiment van Man Print & Sign. Dit is de snelste grootformaatprinter ooit ontwikkeld door Roland. De Roland XF-640 beschikt over de nieuwste generatie printkoppen, een nieuw oprolsysteem en een verbeterd mediatransport. Samen met een reeks andere ontwikkelingen zorgt dit alles voor een uitstekende printkwaliteit bij een hoge snelheid. De maximale snelheid bedraagt zelfs 102 m²/u.

Eigenschappen van de Roland XF-640

Snelheid + kwaliteit van deze topper

De Roland XF-640 is de snelste printer ooit gemaakt door Roland DG. De printer levert een ongeëvenaarde productiviteit én prachtige kwaliteit. Het robuuste design en de gekende Roland betrouwbaarheid maken het plaatje af. Deze printer tilt uw bedrijf naar het hoogste niveau, so get ready for launch!

 

Nieuwste printkoppen voor hogere printsnelheden

De printkoppen zijn “gestaggered” (trapsgewijs opgesteld). Zo worden zeer hoge printsnelheden bereikt. Dankzij een nieuwe technologie worden deze koppen nog preciezer aangestuurd. Bovendien gaat het om de allernieuwste printkoppen die beschikbaar zijn op de markt. De vier kleuren (CMYK) zijn gespiegeld geordend in de koppen, waardoor de kleurvolgorde van de inkt hetzelfde is in beide printrichtingen. Zo bent u zeker van een uitstekende kwaliteit in elke printmodus.

 

Robuust design voor stabiliteit

De machine heeft een robuuste bouw, waardoor de printkop zelfs bij de hoogste printsnelheden stabiel over het printmateriaal beweegt. Ook wordt het printmateriaal zeer nauwkeurig en vloeiend doorgevoerd – zelfs bij grote volumes – dankzij de 16 pinch rollers, verbeterde grid rollers en een duurzame motor. U kunt dus zonder probleem langdurig en zonder onderbreking printen. Bovendien zorgt het robuuste design voor minder en gemakkelijker onderhoud.

 

Efficiënte bediening voor gemak

De inktcassettes zitten aan de voorkant van de printer, zodat u ze snel kunt vervangen. Ook mediarollen kunt u eenvoudig plaatsen en zowel aan de voor- als achterzijde vastklemmen. Zelfs smallere rollen kunt u vlot plaatsen, omdat de rol zowel links als rechts kan worden vastgezet op het oprolsysteem. Speciale steunen zorgen er bovendien voor dat zware rollen veilig geplaatst en weggenomen kunnen worden. Verder gaat de cover open met één druk. Dat vereenvoudigt het onderhoud van het toestel.

Grotere productievolumes dan zijn voorganger

De Roland XF-640 is ongeveer 2,5 keer zo snel als zijn voorganger (de XJ-640) en haalt een maximale snelheid van 102 m²/u bij het printen van banners. Deze combinatie van snelheid en kwaliteit maakt deze machine het perfecte toestel voor de productie van grote volumes.

 

Nieuwste inkt voor scherper beeld

ECO-SOL MAX2 werd bekroond met een EDP Award voor Beste Nieuwe Generatie Solventinkt Technologie. Het is de nieuwste generatie van Roland DG’s gelauwerde eco-solventinkt. De inkt scoort zeer hoog op alle relevante vlakken: de levensduur bij buitengebruik, de krasvastheid, de chemische resistentie en het kleurenbereik. Bovendien is de inkt compatibel met de ruimste waaier aan printmedia in de markt. Dankzij zijn nieuwe samenstelling creëert de inkt nog scherpere beelden. Verder is ECO-SOL MAX2 volledig nikkelvrij.

 

Nieuw oprolsysteem en droging

De Roland XF-640 is uitgerust met een nieuw oprolsysteem dat uw prints zorgvuldig en snel oprolt. Ook zwaar materiaal (tot 50 kg) wordt strak gehouden en egaal opgerold. De nieuwe optionele blazer/droging verzekert een gelijkmatige droging van de inkt bij hoge printsnelheden.

Bron: Roland XF 640 website