• Play video

Roland XR-640

  • Max. 1600 mm;
  • Eco-Sol MAX2;
  • CMYK+LcLm – White – Silver – Light Black.

Lease mogelijkheden tot 60 maanden!

Offerte of demo aanvragen

De Roland XR-640 is Roland DG’s breedste en snelste printer/snijplotter ooit. Vertrouw op zijn uitzonderlijke printkwaliteit, veelzijdigheid en efficiëntie en geef uw concurrenten het nakijken.

De Roland XR-640 is speciaal ontwikkeld voor de productie van grotere volumes. Door de seriële koppeling van de twee printkoppen worden in “High Speed”-modus snelheden van 21,6 m²/u gerealiseerd. Het toestel vuurt druppels in zeven verschillende groottes af en optimaliseert zo de beeldkwaliteit.

De Roland XR-640 werkt met ECO-SOL MAX2. Deze inkt is beschikbaar in negen kleuren, waaronder wit (Wh), metallic zilver (Mt) en licht zwart (Lk). Licht zwart zorgt voor egale grijsgradaties. Bovendien verbetert deze de stabiliteit van huidtonen en andere natuurlijke tinten.

Eigenschappen van de Roland XR-640

Creatieve kracht

De Roland XR-640 is Roland DG’s snelste printer/snijplotter ooit. Vertrouw op zijn uitzonderlijke printkwaliteit, veelzijdigheid en efficiëntie en geef uw concurrenten het nakijken.

 

Uitstekende kwaliteit

De Roland XR-640 is uitgerust met twee printkoppen die serieel zijn gekoppeld. De kleuren zijn gespiegeld geordend, wat een consistente kwaliteit geeft bij bi-directioneel printen. De Roland Intelligent Pass Control-technologie drijft de kwaliteit nog verder op door de plaatsing, de hoeveelheid en de densiteit van de inktdruppels nauwkeurig te controleren.

 

Nieuwste inkt

ECO-SOL MAX2 werd bekroond met een EDP Award voor Beste Nieuwe Generatie Solventinkt Technologie. Het is de nieuwste generatie van Roland DG’s gelauwerde eco-solventinkt. De inkt scoort zeer hoog op alle relevante vlakken: de levensduur bij buitengebruik, de krasvastheid, de chemische resistentie en het kleurenbereik. Bovendien is de inkt compatibel met de ruimste waaier aan printmedia in de markt. Dankzij zijn nieuwe samenstelling creëert de inkt nog scherpere beelden. Verder is ECO-SOL MAX2 volledig nikkelvrij.

 

Nieuwste printkoppen

De Roland XR-640 is uitgerust met de laatste printkop technologie. Deze zorgt voor een onberispelijke printkwaliteit. De printkoppen vuren druppels in zeven verschillende groottes af en optimaliseren zo de beeldkwaliteit voor het materiaal en de resolutie die u selecteert. In combinatie met de nieuwe inkt, zorgen de printkoppen ervoor dat de kleinste details nauwkeurig worden afgedrukt.

 

Optionele droging

De Roland XR-640 heeft een ingebouwd drievoudig verwarmingssysteem. U kunt echter een extra droging installeren om het droogproces te versnellen. Roland DG raadt de DU-640 aan bij gebruik van het oprolsysteem in combinatie met hoge productiesnelheden of als u witte of metallic inkt gebruikt.

Printen en snijden in één

De XR-640 is 162,5 cm breed en combineert twee functionaliteiten. Het toestel print de opdrachten en snijdt ze daarna automatisch uit. Zo maakt u snel en efficiënt allerlei stickers, labels, hittetransfers voor textiel etc. Bovendien heeft u maar één toestel nodig, wat u ruimte, energie en geld bespaart.

 

Hoge printsnelheid

In “high speed”-modus kunnen de printsnelheden bijvoorbeeld oplopen tot 21,6 m²/uur, zowel voor vinyl als voor banner. Ondanks deze hoge snelheden, is de printkwaliteit subliem.

 

Configuraties met zeven of acht kleuren

ECO-SOL MAX2 is beschikbaar in negen kleuren: cyaan, magenta, geel en zwart (CMYK), plus licht cyaan (Lc), licht magenta (Lm), wit (Wh), metallic zilver (Mt) en de nieuwe kleur licht zwart (Lk). Er zijn vier kleurenconfiguraties mogelijk:

– CMYKLcLmWhMt
– CMYKLcLmLkWh
– CMYKLcLmLkMt
– CMYKLcLmLk

Het uitgebreide kleurenpalet opent het pad naar nieuwe, winstgevende toepassingen en markten.

 

Roland VersaWorks

Dit toestel wordt geleverd met VersaWorks, een krachtige en gebruiksvriendelijke RIP-software die speciaal werd ontworpen voor de Roland-inkjettechnologie. De software stelt u in staat uw toestel optimaal te gebruiken. Updates voor VersaWorks kunt u gratis downloaden.

 

Bron: Roland website