De Roland CAMM 1 PRO serie GX-300/400/500/640 zijn snijplotters die uiterst betrouwbaar, veelzijdig en gebruiksvriendelijk zijn. Voertuigbeletteringen, raamdecoraties, signalisaties en schilderssjablonen worden erg nauwkeurig uitgesneden. Met de Roland CAMM 1 PRO-serie kunt u ook “full colour” prints uitsnijden met behulp van optische paskruizen. Zo maakt u in een mum van tijd professionele car wraps en transfermateriaal voor kleding.

Eigenschappen van de Roland CAMM 1 PRO

Professionele snijplotters

De Roland CAMM 1 PRO-serie is uiterst betrouwbaar, veelzijdig en gebruiksvriendelijk. De plotters snijden onder meer stickers, voertuigbeletteringen, raamdecoraties, signalisaties en schilderssjablonen in een korte tijd haarscherp uit.

 

Grote diversiteit aan media

Deze toestellen kunnen alle gangbare materialen zoals vinyl, polyester, polyurethaan en zandstraalfolie snijden. Dankzij de grote mesdruk en de sterke motor kunt u ook robuustere materialen als flex, flock, harde fluo en reflecterend vinyl probleemloos verwerken.

 

Groot gebruiksgemak

Het bedieningspaneel op het toestel heeft een aantal functieknoppen voor regelmatig gebruikte toepassingen zoals mesdruk, snijsnelheid en het beginpunt. Verder is het toestel voorzien van acht presetting-modules. Deze zorgen ervoor dat u gemakkelijk bepaalde instellingen kan selecteren.

 

Geperforeerd snijden

U kunt de GX-snijplotters gebruiken in combinatie met de printmanagementsoftware van Roland DG, VersaWorks genaamd. Deze software wordt gratis bij alle printers meegeleverd. VersaWorks maakt het mogelijk om geperforeerd te snijden met uw snijplotter. Dat houdt in dat u ook het rugpapier doorsnijdt. Zo maakt u bijvoorbeeld volledig afgewerkte stickers.

 

Prints uitsnijden

De snijplotters zijn voorzien van een optisch detectiesysteem dat geprinte paskruizen herkent. U kunt dus professionele prints maken met uw printer en de contouren achteraf uiterst nauwkeurig uitsnijden met uw snijplotter. Dit is een zeer gunstige print- en snijoplossing voor mensen die al een printer in hun bezit hebben. Anderen hebben baat bij een toestel dat printen en snijden combineert.

Eenvoudig laden van materiaal

U kunt de mediarollen zowel aan de voor- als aan de achterkant van het toestel laden. De machine positioneert de media namelijk automatisch. Naast de standaard mediahouder zijn er nog drie optionele rolhouders beschikbaar die u op de voet van het toestel kunt bevestigen. Zo kunt u zowel vooraan- als achteraan twee rollen aanbrengen.

 

Vier modellen

De Roland CAMM 1 PRO-serie is beschikbaar in vier modellen, met een verschillende breedte. De GX-300 is de kleinste met een maximale materiaalbreedte van 91.5 cm. De GX-400 kan een materiaalbreedte tot 117.8 cm aan en de GX-500 tot 137.2 cm. De GX-640 is onze grootste snijplotter. Met dit toestel kunt u materiaal tot 184.2 cm laden. Kies het model dat het best aansluit op uw wensen.

 

Ga meteen aan de slag met CutStudio-software

Alle snijplotters van Roland worden geleverd met de software CutStudio. Hiermee kunt u op een snelle en gemakkelijke manier beelden vergroten, verkleinen, anders positioneren, roteren en spiegelen. Ook kunt u eenvoudige designs creëren, tekst opmaken en beelden importeren. De software is zo gebruiksvriendelijk dat u geen grafische opleiding gevolgd hoeft te hebben om professionele resultaten te behalen.

 

Bron: Roland website