De Roland LEJ-640 is een 163cm brede UV-printer die zowel op platen als op rollen print. De maximale materiaaldikte bedraagt 1,3 cm. De ingebouwde LED-lampen zorgen voor de droging van de inkt. Daarbij komt geen hitte vrij, waardoor u op hittegevoelige materialen kunt printen. De Roland LEJ-640 wordt standaard geleverd met een tafel die u eenvoudig kunt demonteren.

Met de Roland LEJ-640 maakt u verpakkingsprototypes, displays, reclamepanelen en andere signalisatie. De inkt is meteen droog waardoor u de prints direct kunt afwerken.

Eigenschappen van de Roland LEJ-640

Veelzijdige hybride printer

De Roland LEJ-640 is een UV-printer die print op platen en rollen met een maximale breedte van 162,5 cm. De maximale materiaaldikte van de platen bedraagt 1,3 cm. De ingebouwde LED-lampen zorgen voor de droging van de inkt. Daarbij komt geen hitte vrij, waardoor u op hittegevoelige materialen kunt printen. De Roland LEJ-640 wordt standaard geleverd met een tafel die u eenvoudig kunt demonteren.

 

Drie inktconfiguraties

Roland DG biedt u de mogelijkheid de inktconfiguratie te kiezen die is afgestemd op uw bedrijf. De standaard inktconfiguratie, CMYK + wit + transparant, maakt de grootste reeks toepassingen mogelijk. De configuratie met twee keer wit (CMYK + wit + wit) is ideaal voor het printen van opaak wit op transparante film. De configuratie met twee keer transparante inkt (CMYK + transparant + transparant) is ideaal voor doming of emboss-effecten. Met deze laatste inktcombinatie kunt u twee keer sneller transparante inkt aanbrengen dan met de standaard configuratie.

 

Weinig onderhoud

De Roland LEJ-640 is erg onderhoudsvriendelijk. Het automatische circulatiesysteem voor witte inkt voorkomt neerdaling van pigmenten en verzekert u van continu printen. Ook kunt u een automatische reiniging instellen.

 

Roland VersaWorks

Deze toestellen worden geleverd met VersaWorks, een krachtige en gebruiksvriendelijke RIP-software die speciaal werd ontworpen voor de Roland-inkjettechnologie. De software stelt u in staat uw toestel optimaal te gebruiken. Updates voor VersaWorks kunt u gratis downloaden.

 

Bron: Roland website

Creëer speciale effecten

De Roland LEJ-640 print uw ontwerpen in CMYK en wit en werkt ze af met meerdere lagen transparante inkt. Zo verkrijgt u rijke, speciale effecten. Zelfs brailleschrift printen is mogelijk. U kunt de witte inkt onder meer gebruiken op transparante en krimpfolie voor verpakkingsprototypes. De transparante inkt geeft prachtige effecten op bijvoorbeeld luxueuze posters en fotoprints. De prints zijn bovendien direct droog, waardoor u ze meteen kan verwerken.

 

ECO-UV-inkt

De ECO-UV-inkt garandeert een ruim kleurgamma en een grote densiteit. De inkt vereist geen droogtijd en blijft flexibel, zodat hij niet breekt als het materiaal gebogen of uitgerekt wordt. ECO-UV is verkrijgbaar in cassettes van 220 ml en is beschikbaar in CMYK + wit + gloss. Roland DG raadt aan deze inkt te gebruiken in combinatie met een afzuiging.

 

De VersaUV-familie

De Roland LEJ-640 behoort tot de VersaUV-familie. Die werkt volgens de LED-UV-technologie, waarbij de ingebouwde LED-lampen zorgen voor de droging van de UV-inkt. De Roland LEJ-640 is het perfecte toestel om op dikkere platen (tot 1,3 cm) en op rollen te printen. Wilt u een toestel dat uw prints ook uitsnijdt? Kies dan voor de VersaUV LEC-serie.