De Roland LEJ-640F print CMYK, witte en transparante inkt op zowel flexibele als harde substraten tot een maximale dikte van 15 cm. U kunt wit printen op diverse transparante of donkere substraten voor teksten en beelden die in het oog springen. De transparante inkt gebruikt u om texturen en reliëfeffecten te creëren. Dankzij het grote printoppervlak van 1,60m bij maximaal 3,30m kunt u de Roland LEJ-640F voor een grote reeks aan toepassingen gebruiken, waaronder verpakkingsprototypes, signalisatie en displays.

Eigenschappen van de Roland LEJ-640F

Vlakbedprinter voor substraten met een dikte tot 15 cm

De Roland LEJ-640F print CMYK, witte en transparante inkt op zowel flexibele als harde substraten met een maximale dikte van 15 cm. U kunt wit printen op diverse transparante of donkere substraten voor teksten en beelden die in het oog springen. De transparante inkt gebruikt u om texturen en reliëfeffecten te creëren. Dankzij het grote printoppervlak van 1,6 m bij maximaal 3,3 m kunt u de Roland LEJ 640F voor een grote reeks aan toepassingen gebruiken, waaronder verpakkingsprototypes, signalisatie en displays.

 

Veelzijdigheid

De Roland LEJ-640F kan printen op diverse materialen: hard, flexibel en vellen. Voorbeelden zijn polyurethaan, polystyreen, polypropyleen, karton, aluminium panelen, golfkarton en acrylaat. U kunt ook printen op vellen flexibel materiaal zoals zelfklevende vinyl, polycarbonaat, PET, polyethyleen en PVC-spandoek.

 

Grote UV-LED-lampen verhogen de productiviteit en verminderen de kosten

De Roland LEJ-640F beschikt over de allernieuwste UV-LED-lampen die speciaal werden ontworpen om ECO-UV-inkt van Roland uit te harden. Dit ultramodern systeem is veilig in gebruik en verbruikt weinig energie. De lampen hebben een levensduur van maximaal 10.000 uur en veranderen automatisch van plaats voor een optimale printkwaliteit in elke printmodus.

*De levensduur van de lampen is afhankelijk van de temperatuur en printomstandigheden.

 

ECO-UV-inkt

De ECO-UV-inkt garandeert dekkende kleuren en een ruim kleurengamma. De inkt hardt onmiddellijk uit en dankzij zijn flexibiliteit breekt hij niet wanneer het materiaal wordt gebogen of uitgerekt. ECO-UV is beschikbaar in CMYK + Wit + Gloss in cassettes van 220 ml. Roland DG raadt bij deze inktsoorten het gebruik van een afzuigsysteem aan.

 

De VersaUV-familie

De Roland LEJ-640F maakt deel uit van de VersaUV-familie waarbij de geïntegreerde LED-lampen de UV-inkt uitharden. De LEJ-640F is beschikbaar in drie modellen:
– LEJ-640 F210: printoppervlak van 1,6 m x 2,1 m
– LEJ-640 F250: printoppervlak van 1,6 m x 2,5 m
– LEJ-640 F320: printoppervlak van 1,6 m x 3,3 m

De Roland LEJ-640F is het perfecte toestel om op dik plaatmateriaal te printen. Wilt u een printer dat uw prints ook uitsnijdt? Kies dan voor de VersaUV LEC-reeks.

Speciale inkten geven meerwaarde

De Roland LEJ-640F heeft met de toevoeging van witte en transparante inkt een grote troef in handen ten opzichte van traditionele CMYK-printers. Met de goed dekkende witte inkt kunt u frisse, heldere teksten en beelden printen op een brede waaier aan gekleurde en doorschijnende substraten. De transparante inkt (gloss) kan op zijn beurt in verschillende lagen worden aangebracht om texturen en reliëfeffecten te creëren. U kunt de inkt ook gebruiken voor een opvallende glanzende of matte afwerking van uw prints.

 

Geavanceerde technologie

Een volautomatische ingebouwde sensor bepaalt voor elke taak de hoogte van de printkop. Die zorgt ervoor dat de printkop nooit tegen het printmateriaal komt. Een hoogwaardige kwaliteit van maximaal 1440 x 1440 dpi is gegarandeerd op substraten met een gewicht van max. 200kg.

 

Drie inktconfiguraties

U kiest de inktconfiguratie die het beste bij uw bedrijf past. De standaard inktconfiguratie van CMYK + Wit + Gloss kan worden gebruikt voor een grote reeks aan toepassingen. Met de configuratie CMYK + Wit + Wit kunt u dekkend wit printen op transparante en donkergekleurde substraten. De configuratie van CMYK + Gloss + Gloss is ideaal voor doming- of reliëfeffecten. Bij deze inktcombinatie kunt u de transparante inkt sneller aanbrengen dan in de standaardconfiguratie.

 

Roland VersaWorks

Deze toestellen worden geleverd met VersaWorks, een krachtige en gebruiksvriendelijke RIP-software die speciaal werd ontworpen voor de Roland-inkjettechnologie. De software stelt u in staat uw toestel optimaal te gebruiken. Updates voor VersaWorks kunt u gratis downloaden.

 

Bron: Roland website